Mi az az implantátum?
A fogorvosi implantátum egy olyan bioanyagból készített foggyökérforma test, amelyet az elvesztett fog/ak helyére fogpótlás céljából ültetnek be.
Mi történik ha nem pótoltatom fogaimat?
Marad a hagyományos fogorvosi módszerrel történő fogpótlás készítése, amely adott esetben bizonyos hátránnyal járhat az implantátumos fogpótlás készítéséhez képest.
Fájdalmas a kezelés?
Az implantátum beültetése mindig helyi érzéstelenítésben történik A beültetés nem jár fájdalommal. Az esetek kis százalékában 1-2 napig kisfokú arcduzzanat vagy könnyen csillapítható fájdalom jelentkezhet.
A fogaim természetesnek fognak látszani?
Minden esetben ez a cél, biomechanikailag és esztétikailag kiváló fogpótlás készítése
Az implantátum egy jó megoldás számomra?
Ezt a kérdést a kezelő fogorvossal kell tisztázni. Azt a sokéves tapasztalat is igazolja, hogy nagyon kevés kivételtől eltekintve ez napjainkban az elsőként választandó fogpótlási módszer.
Mennyire sikeres megoldás egy implantátum beültetése?

Ez ma már nem kérdés, hiszen a fogorvosi implantátumok beültetése teljesen beépült a korszerű fogorvosi kezelések közé. A Denti implantátumok sikerességi utóvizsgálatai igazolták, hogy 10 év után a beültetett implantátumok sikeressége elérte, illetve meghaladta a 98,8%-ot. A 20 év utáni kontrollvizsgálat is 95 %-ot mutatott. A hosszútávú sikeresség tehát a Denti implantátumok esetében a szükséges körülmények megléte esetén /pl. megfelelő szájhigiéne,stb/ kellően bizonyított.

Mennyibe fog kerülni a kezelés?
A fogorvosi implantátumok beültetésének nincs szabott ára. Minden esetben még az előzetes megbeszélés során ezt is a kezelőorvossal kell megbeszélni.
Mennyi ideig tart a kezelés? Milyen gyorsan térhetek vissza a munkába a kezelés után?
Megfelelő állcsontforma esetében ma már lehetőség van olyan Denti implantátum típus használatára, amelyre un. azonnali fogpótlás készíthető. Az ilyen fogpótlás 1-2 napot vehet igénybe. Kevésbé kedvező csontviszonyok esetében a végleges fogpótlás elkészítéséhez  a teljes csontgyógyulást /10-12 hét/ meg kell várni. Azonban erre az időszakra kívánságra  már 1 héttel a beültetés után ideglenes fogpótlást lehet készíteni, így a szükséges várakozási idő is 10-14 napra rövidülhet.
Hogyan ápoljam a beültetett fogakat?
Azt mondhatjuk, ugyanúgy, ahogyan a saját fogait ápolja. Egyre kell nagyon ügyelni, sem az implantátum esetleg szabadon maradt nyakrészén, sem a saját fogakon vagy a fogpótlásokon lepedék nem maradhat. Ennek a megelőzésére  a hagyományos fogkefék mellett a különböző gépi eszközök, az interdentális kefe vagy a flossz használata is szükséges lehet.
Mennyi ideig tartanak az implantátumok?
Megfelelő minőségű fogpótlás és kifogástalan szájhigiénia mellett az élettartamuk nem meghatározható. Eddigi tapasztalataink szerint a legrégebben beültetett Denti implantátumaink még 33 év után is funkcióban vannak. Tehát azt is mondhatjuk akár az életünk végéig is tarthatnak, de ez elsősorban magunkon múlik.
A TB fizeti a költségeit?
Sajnos nem. Éppen ezért fontos, hogy a kiváló minőségű implantátumhoz elfogadható áron tudjon hozzájutni. Ebben segítenek Önnek munkatársaink.
Mit tegyek közvetlenül az implantáció után?
 • ne dohányozzon
 • ne sportoljon
 • nehéz fizikai munkát ne végezzen
 • csak az érzéstelenítés elmúltával igyon, vagy étkezzen.
Mire kell figyeljek az implantáció utáni első három hónapban?
 • ne dohányozzon
 • lehetőség szerint a túlzott fizikai igénybevételt kerülje
 • különös gondot fordítson a szájhigiéniára
 • minden étkezés után öblítse ki a száját
 • rendszeresen tisztítsa a fogait az implantátumok felületével együtt
 • ne használjon durva sörtéjű fogkefét, elektromos fogkefét vagy szájzuhanyt
 • konzultáljon fogorvosával, ha szájüregében gyulladást vagy fájdalmat érez
 • lehetőleg ne rágjon a beültetett implantátum felületén
Hogyan kezeljem a végleges fogpótlásom?
 • továbbra is fordítson különös gondot a
  szájhigiéniára
 • rendszeresen járjon kontrollvizsgálatokra.

Első évben negyedéves, a későbbiekben féléves kontrollvizsgálatok szükségesek – egyeztetés szerint a kezelőorvosával.

Információk

 

+36 30 229 8798

1112 Budapest, Tippan u. 2. A lépcsőház 8.

© Denti System Kft., Minden jog fenntartva